Tuřín se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Skopová plec
  • 200 g Tuřín
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 120.4 mg
  • Vláknina 5207.4 mg
  • Vitamín A 5207.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté skopové maso z plecka odblaníme a pokrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Ve větším hrnci si rozpálíme máslo, na které dáme cibuli s masem a cc 5 minut restujeme dozlatova.

  • 3

    Pak maso poprášíme moukou, promícháme a osmažíme dozlatova.

  • 4

    Za stálého míchání přilijeme 1/5 litru horké vody, přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a hrnec zakryjeme. Maso dusíme přibližně 45 minut.

  • 5

    Červenou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.

  • 6

    Čerstvý tymián omyjeme a 4 malé snítky odložíme (1 lžíce).

  • 7

    Omytý a oloupaný tuřín (hovorově dumlik) pokrájíme na větší kousky a přidáme ho vařit k masu a společně dusíme dalších 20 minut.

  • 8

    Když je vše měkké, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pomalu krátce povaříme.

  • 9

    Vyjmeme nové koření a bobkový list.

  • 10

    Tuřín se skopovým masem dáme na talíře, ozdobíme snítky tymiánu s proužky papriky a podáváme.

Komentáře k receptu