Rýžová pánev se zeleninou a ananasem
Suroviny
- 300 g Ananas
- 250 g Zelí čínské
- 400 g Rýže jasmínová
- 100 g Shiitake houby
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 9 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 823.4 mg
- Vláknina 22746.2 mg
- Vitamín A 22746.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži si uvaříme den předem. Ananasovou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme také na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor najemno nasekáme. Houby očistíme, odřízneme třeně a větší kloboučky rozpůlíme.
-
2
Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme ananas, zelí, houby, cukr a za stálého míchání cca 5 minut restujeme. Poté přilijeme vývar. Rýži promícháme a přidáme k zelenině. Na silném ohni ještě 3-4 minuty opékáme. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.