Rýžová pánev se zeleninou a ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ananas
  • 250 g Zelí čínské
  • 400 g Rýže jasmínová
  • 100 g Shiitake houby
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 823.4 mg
  • Vláknina 22746.2 mg
  • Vitamín A 22746.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži si uvaříme den předem. Ananasovou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme také na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor najemno nasekáme. Houby očistíme, odřízneme třeně a větší kloboučky rozpůlíme.

  • 2

    Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme ananas, zelí, houby, cukr a za stálého míchání cca 5 minut restujeme. Poté přilijeme vývar. Rýži promícháme a přidáme k zelenině. Na silném ohni ještě 3-4 minuty opékáme. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu