Ořechové lívance

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Jahody zahradní
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 g Sůl
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 130 ml Mléko plnotučné
  • 170 ml Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 294.1 mg
  • Draslík 429 mg
  • Vláknina 5805.5 mg
  • Vitamín A 5805.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 220.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce, mléko a med a postupně přimícháme ořechy, mouku, kypřící prášek, skořici a sůl a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.

  • 3

    Lívance podáváme pokapané javorovým sirupem, ozdobené šlehačkou a jahodami.

Komentáře k receptu