Salát z brambor a sleďů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 400 g Matjesy - filet
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Štěrbák zahradní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 2157.9 mg
  • Vláknina 37614.8 mg
  • Vitamín A 37614.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory necháme ve slupce vařit cca 20-25 minut. Mezitím propláchneme štěrbák, osušíme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Matjesové filety osušíme a rozkrojíme na plátky široké cca 3 cm. Uvařené brambory slijeme, chvilku necháme stát a nakrájíme na kousky. Omáčku vinaigrette vyšleháme z octa se solí, pepřem, cukrem a olejem. Zlehka ji promísíme s bramborami a matjesy, přidáme rajčata a šťěrbák. Rozdělíme na talíře.

  • 3

    Na dresink najemno nasekáme petrželku a kopr a smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme salát a podáváme, např. s celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu