Zelné listy s husí nádivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Cibule
  • 300 g Rýže dušená
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Paštika z husích jater
  • 80 ml Bešamel
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 71.8 mg
  • Draslík 250.4 mg
  • Vláknina 6456.7 mg
  • Vitamín A 6456.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku zelí omyjeme, odloupneme povadlé listy, vybereme šest větších zdravých listů, spaříme je v horké vodě a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, bešamel a paštiku z husích jater. Přidáme ještě vejce a vše spolu důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Tuto nádivku rovnoměrně rozdělíme na zelné listy, zabalíme do závitků a ovážeme gázou. Závitky nepřevazujeme nití, rozřízly by se. Závitky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 10 minut.

Komentáře k receptu