Hovězí steak s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Bobkový list
  • 250 g Máslo bylinkové
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1267 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 119.6 mg
  • Draslík 629.3 mg
  • Vláknina 158.6 mg
  • Vitamín A 158.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek, mírně jej naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme částí oleje, přidáme bobkový list a necháme proležet.

  • 2

    Plátky pečeme na grilu nebo na pánvičce. Uvnitř musí zůstat maso růžové.

  • 3

    Při podávání klademe plátky na teplý talíř a zdobíme bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu