Kuřecí řízky ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 191.7 mg
  • Draslík 444.4 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa vhodíme do vroucí vody s jednou špetkou soli a pět minut vaříme. Když prsa vychladnou, lehce je osolíme zbývající solí.

  • 2

    V míse rozšleháme vejce s mlékem, vínem, sýrem, který jsme ustrouhali na jemno a hladkou moukou. V těstíčku obalujeme kuřecí prsa a smažíme v rozpáleném oleji. Hotové řízky zdobíme plátkem citronu. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Komentáře k receptu