Osmažené sépie

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka polohrubá
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Sépie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 937.5 mg
  • Vláknina 3335.8 mg
  • Vitamín A 3335.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řádně omyté sépie osušíme čistou utěrkou. Nakrájíme na kolečka, smícháme mouku se solí a pepřem a dáme do větší misky.

  • 2

    Nakrájená těla sépií a chapadla postupně obalíme v mouce, přebytečnou mouku sklepeme.

  • 3

    Na velké pánvi rozpálíme olej a kolečka sépií v něm postupně obalíme po dobu 2-3 minut z každé strany. Hotová vyjmeme vidličkou a okapeme na papírové utěrce, kterou jsme si dali na talíř. Uchováme teplé.

  • 4

    Chapadla smažíme z každé strany asi minutu.

  • 5

    Naservírujeme, posypeme petrželkou a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu