Krůtí stehna na hříbkách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Krůtí stehna
  • 10 g Sůl
  • 80 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory vařené
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 140.3 mg
  • Draslík 990.1 mg
  • Vláknina 5140.8 mg
  • Vitamín A 5140.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehna omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, menší hříbky na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, nasypeme cibuli, hříbky, orestujeme, vložíme stehna, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme vínem, přidáme špetku kmínu, česnek a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. Během pečení podléváme vodou, maso potíráme vypečeným tukem. Deset minut před koncem pečení šťávu v pekáčku zjemníme smetanou.

  • 3

    Stehna naporcujeme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme hříbkovou omáčkou.

Komentáře k receptu