Pekanový koláč s javorovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 28 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 170.3 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát a vyložíme jím máslem vymazanou otevírací kulatou formu. Okraje těsta zarovnáme, dno propícháme vidličkou a necháme asi 30 minut v chladu.
-
2
Potom na těsto položíme pečicí papír a nasypeme na něj fazole pro zatížení. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut. Papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut.
-
3
Javorový sirup, 60 g másla, cukr a sůl za stálého míchání svaříme, odstavíme z plotny a necháme téměř vychladnout. Do směsi vmícháme vejce.
-
4
Korpus poklademe pekanovými (nebo vlašskými) ořechy a zalijeme připravenou směsí.
-
5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut. Formu při pečení můžeme přikrýt alobalem.
-
6
Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.