Pekanový koláč s javorovým sirupem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 370 g Linecké (křehké) těsto
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 200 g Ořechy pekanové
  • 150 ml Sirup javorový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 170.3 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát a vyložíme jím máslem vymazanou otevírací kulatou formu. Okraje těsta zarovnáme, dno propícháme vidličkou a necháme asi 30 minut v chladu.

  • 2

    Potom na těsto položíme pečicí papír a nasypeme na něj fazole pro zatížení. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut. Papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut.

  • 3

    Javorový sirup, 60 g másla, cukr a sůl za stálého míchání svaříme, odstavíme z plotny a necháme téměř vychladnout. Do směsi vmícháme vejce.

  • 4

    Korpus poklademe pekanovými (nebo vlašskými) ořechy a zalijeme připravenou směsí.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut. Formu při pečení můžeme přikrýt alobalem.

  • 6

    Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu