Švýcarské soufflé

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 321.7 mg
  • Draslík 107 mg
  • Vláknina 671.9 mg
  • Vitamín A 671.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymastíme a vysypeme formu na soufflé.

  • 2

    Rozpustíme máslo a smícháme s moukou. Zvolna přiléváme mléko, mícháme, přidáme žloutky a sýr.

  • 3

    Šleháme a dochutíme.

  • 4

    Ušleháme bílky se solí a vkládáme je do hmoty, nemícháme, jen obracíme vařečkou.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25minut.

Komentáře k receptu