Kachní prsa na chilli a pomerančích

Hodnocení 4x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Kachní prsa
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Badyán
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 686.4 mg
  • Vláknina 16100.5 mg
  • Vitamín A 16100.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí.

  • 2

    Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout.

  • 4

    Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou.

  • 5

    Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky.

Komentáře k receptu