Zaječí hřbet v perníkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Kompot brusinkový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 20 g Perník
  • 10 g Margarín
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 10 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 kg Zaječí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 229.7 mg
  • Draslík 1087.3 mg
  • Vláknina 3403.3 mg
  • Vitamín A 3403.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a špekem na margarínu. Přilijeme vývar a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.

  • 2

    Přidáme brusinkový kompot, červený vinný ocet, bobkový list a vaříme asi 5 minut. Fond propasírujeme, přidáme červené víno a opět vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Vmícháme perník a máslo.

  • 3

    Filet opepříme a opékáme 4-5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme k omáčce a na mírném ohni vaříme asi 5 minut.

Komentáře k receptu