Vanilková omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 991 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 567.8 mg
  • Draslík 49.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkové lusky nařízneme a vyškrabeme dřeň. Lusky i dřeň vložíme do mléka a zahřejeme. Necháme 10 minut stát. Utřeme hladký krém ze žloutků, soli a cukru. Přilijeme přecezené mléko a ve vodní lázni ušleháme.

Komentáře k receptu