Semolinové knedlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 35.6 mg
  • Vláknina 1121 mg
  • Vitamín A 1121 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, mléko a špetku muškátového oříšku v hrnci zahřejeme k bodu varu a odstavíme z plotny. Vsypeme semolinu a stále mícháme, aby vznikla hladká hmota.

  • 2

    Do hmoty vmícháme vejce a těsto osolíme a opepříme. Těsto musí být vláčné a pevné. Podle potřeby můžeme přidat trochu semoliny nebo přilít trochu mléka.

  • 3

    Pomocí dvou lžiček vykrajujeme z těsta knedlíčky. Zaváříme je rovnou do vroucího vývaru a necháme asi 10 minut povařit.

Komentáře k receptu