Rybí košíčky s bylinkami
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 10 g Kopr čerstvý
- 90 g Máslo čerstvé
- 10 g Tymián čerstvý
- 20 g Petržel - nať
- 90 g Sýr Čedar
- 400 g Treska aljašská
- 50 ml Voda pitná
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 47 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 265 mg
- Draslík 563.2 mg
- Vláknina 4055.5 mg
- Vitamín A 4055.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osm kulatých formiček s vlnkovaným okrajem (průměr 10 cm) lehce vymažeme máslem. Mouku prosijeme do velké mísy, rukama zapracujeme máslo, přidáme bylinky a sýr a uprostřed těsta uděláme důlek. Přidáme vodu a kulatým nožem těsto mnohokrát nařízneme, pak těsto opět zpracujeme do tvaru koule. V případě potřeby přidáme další vodu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 15 minut v chladničce odpočinout. Pak těsto rozdělíme na 8 dílků a na lehce pomoučněném vále je rozválíme, položíme do formiček a okraje silně přitlačíme. Přebývající těsto odkrojíme, na těsto položíme kolečka z papíru na pečení a na něj nasypeme pro zatížení fazole nebo rýži a v troubě předehřáté na 210°C asi 10 minut pečeme. Vyjmeme, odstraníme fazole nebo rýži i papír na pečení a pečeme dalších 10 minut, poté necháme vychladnout.
-
2
Rybí filety položíme do pánve, zalijeme vodou a uvedeme na 3 minuty do varu. Vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou, necháme vychladnout, potom vidličkou natrháme na kousky a masem naplníme upečené košíčky. Na rybí maso rozdělíme směs nadrobno nasekaných jarních cibulek, petržele a jemně nastrouhaného sýra. Vyšleháme vajíčka a smetanu a nalijeme do košíčků. Pečeme dozlatova asi 25 minut a ihned podáváme.