Filet z makrely s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 28 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 237.7 mg
- Vláknina 3507.5 mg
- Vitamín A 3507.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1897.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z makrel vyřízneme filety a odstraníme co nejvíce kostí. Filety opláchneme, osušíme a vložíme do hlubší nádoby, zakapeme olejem, posypeme pepřem a sekanými lístky koriandru. Zakryjeme kuchyňskou fólií a v chladu necháme 30 minut odležet.
-
2
Očištěné třešně vypeckujeme a necháme okapat. Poté je vložíme do pánve s trochou oleje, zasypeme cukrem a při mírné teplotě, za občasného míchání, necháme zkaramelizovat. Vlijeme ocet a zredukujeme. Poté přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, pepř a vše necháme pomalu vařit.
-
3
Filety osušíme a na pánvi je zprudka 3-4 minuty z každé strany opečeme. Nejdříve opečeme stranu s kůží a pak velmi opatrně obrátíme.
-
4
Nakonec filety přeložíme na talíře, osolíme, doplníme třešněmi, přelijeme vypečenou šťávou a dozdobíme posekaným koriandrem.