Neapolské makarony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony vařené
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 40 g Sýr Gruyére
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Rajčata
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 441.5 mg
  • Vláknina 4399.5 mg
  • Vitamín A 4399.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme mleté hovězí maso. Vařečkou maso stále promícháváme a oddělujeme jednotlivé hrudky, restujeme na prudkém ohni.

  • 2

    Máme-li maso rozdrobené, zmírníme oheň, podlijeme červeným vínem, přidáme oloupaná rajčata bez jadérek, osolíme, opepříme, pánev přiklopíme a dusíme 40 minut.

  • 3

    Na talíře upravíme vařené makarony, polijeme dušeným masem s rajčaty a posypeme oběma strouhanými sýry.

Komentáře k receptu