Lehká jahodová pěna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jahody zahradní
  • 350 g Tvaroh jemný
  • 125 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 336.4 mg
  • Vláknina 7500 mg
  • Vitamín A 7500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme stranou a zbytek rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Tvaroh utřeme s trochou mléka a poté z něj metlou vyšleháme pěnu. Za stálého míchání přidáme 3/4cukru. Zbylý cukr smícháme s bílky a ušleháme tuhý sníh. Smícháme s tvarohem a jahodovým pyré.

  • 3

    Pěnu rozlijeme do pohárů nebo vysokých sklenic, ozdobíme jahodami a až do podávání uchováváme v lednici.

Komentáře k receptu