Těstoviny s mořskými rybami
Suroviny
- 450 g Mořský jazyk
- 450 g Mořský ďas
- 85 g Máslo čerstvé
- 450 g Těstoviny Fettuccine
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 ml Vývar rybí
- 300 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Omáčka rybí
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Pórek
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1112 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 113 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 107.6 mg
- Draslík 1734.3 mg
- Vláknina 13301.2 mg
- Vitamín A 13301.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku v misce smícháme se solí, pepřem a dvě lžíce dáme na talíř a obalíme v nich filety z ďasa a jazyka, které jsme zbavili kůže a nakrájeli na větší kousky.
-
2
V hlubokém rendlíku na másle za občasného míchání smažíme kousky ryb s drobně krájenými šalotkami, utřeným česnekem, mrkví nakrájenou na malé kostičky a drobně pokrájeným pórkem. Po deseti minutách směs zaprášíme zbylou moukou a ještě asi minutu smažíme.
-
3
Do usmažené směsi vlijeme rybí vývar, ocet, víno, rybí omáčku a za občasného míchání vaříme zhruba čtyřicet minut.
-
4
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je směs hotová, vlijeme ji na těstoviny, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.