Rýže s kuřecími játry, rybízem a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 27 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 446.3 mg
- Draslík 1416.1 mg
- Vláknina 5937.5 mg
- Vitamín A 5937.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku. Přidáme játra a chvíli smažíme.
-
2
Rýži propláchneme a spolu s vývarem přidáme do kastrolu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut za občasného promíchání.
-
3
Když je rýže měkká, vmícháme nasekanou petrželku, omytý rybíz a nakonec piniové oříšky. Podle chuti osolíme.
-
4
Ihned podáváme.