Giambras

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Majoránka
  • 20 g Bazalka
  • 60 g Šalotka
  • 600 g Rak říční
  • 5 g Máta
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 177 mg
  • Draslík 715.1 mg
  • Vláknina 4037.7 mg
  • Vitamín A 4037.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme mátu, majoránku a bazalku a jemně nasekáme. Spařená a oloupaná rajčata hrubě nasekáme.

  • 2

    V osolené vařící vodě povaříme 3 minuty raky, scedíme je, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je z krunýře a odstraníme černé střívko.

  • 3

    Oloupeme šalotku, jemně ji pokrájíme a smažíme 2 minuty v pánvi na másle, pak přidáme nasekaná rajčata a dusíme vše další 2 minuty. Zalijeme rajčata bílým vínem a necháme ho zčásti vyvařit.

  • 4

    Stáhneme pánev z ohně, přidáme do ní račí ocásky, nasekané bylinky, trochu soli a pepře, vše promícháme, přikryjeme pokličkou a před podáváním necháme hotový pokrm 2 minuty odpočinout.

Komentáře k receptu