Polévka s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 100 g Těstoviny Conchiglie
  • 50 g Česnekové máslo
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 450 g Cibule
  • 50 g Oříšky piniové
  • 625 ml Mléko plnotučné
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 625 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 plátek Anglická slanina
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 615.5 mg
  • Vláknina 10445.7 mg
  • Vitamín A 10445.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 651 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

  • 2

    Slaninu pokrájenou na kostičky osmažíme ve velkém hrnci, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli i brambory. Smažíme za stálého míchání zhruba deset minut. Přilijeme vývar s mlékem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách varu přidáme těstoviny a vaříme dalších deset minut. Poté vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať, sůl, pepř a dvě lžíce pesta.

  • 3

    Na talířích polévku zdobíme hoblinkami parmazánu. Přílohou je bageta potřená česnekovým máslem a rozpečená v troubě.

  • 4

    Pesto si utřeme z 50 g nasekané petrželky, dvou utřených stroužků česneku, drcených oříšků, nasekané bazalky, bílého pepře, 50 g parmazánu a 150 ml olivového oleje.

Komentáře k receptu