Římský salát s vinnou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Salát římský
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 394.6 mg
  • Vláknina 4208.4 mg
  • Vitamín A 4208.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený toastový chléb a prolisovaný česnek. Osolíme a okořeníme oreganem.

  • 2

    Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Všechny připravené suroviny vložíme do mísy a dobře promícháme.

  • 4

    Smetanu smícháme s vínem, hořčicí a cukrem. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Sýr nastrouháme a posypeme jím salát.

  • 6

    Vinnou zálivku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu