Fazole s klobásou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Slanina vepřová
  • 400 g Cibule
  • 150 g Klobása Dunajská
  • 65 ml Olej stolní
  • 625 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.33333 šálek Fazole černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1380 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 1823 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 1900.1 mg
  • Vláknina 29389.7 mg
  • Vitamín A 29389.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celery nakrájíme nadrobno, klobásy na kousky, papriky zbavíme semen a nakrájíme je na větší kousky, slaninu nakrájíme na kousky. Fazole necháme přes noc bobtnat ve studené vodě. Pak je scedíme a deset minut povaříme v čerstvé vodě. Pak je opět zcedíme.

  • 2

    Na oleji tři minuty opékáme cibulky a celer, přidáme slaninu a pokračujeme dalších deset minut. Vložíme mletou papriku a klobásu, po dvou minutách směs přendáme do pekáčku a promícháme s fazolemi.

  • 3

    Vývar v pánvi uvedeme do varu, osolíme, opepříme a zalijeme s ním maso. To pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.

  • 4

    Poté přimícháme papriky a pokračujeme patnáct minut.

  • 5

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu