Špagety s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 19 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 315.2 mg
- Vláknina 6830 mg
- Vitamín A 6830 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle omyjeme, oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme, petrželku najemno nasekáme.
-
2
Mušle dáme do pánve, přidáme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a trochu nasekané petrželky a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme mušle pod pokličkou otevřít.
-
3
Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky oloupeme a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemným sítem procedíme tekutinu z pánve a odložíme ji stranou.
-
4
Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme zbývající stroužek česneku a papričku a oboje necháme chvíli smažit. Přidáme vyloupané mušličky s uschovanou tekutinou, v níž se vařily.
-
5
Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní špagety.
-
6
Jakmile budou al dente, přidáme je do pánve s mušlemi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.