Rýžový pilaf se štikou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 800 g Štika obecná
  • 300 ml Vývar rybí
  • 200 ml Omáčka Kari
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 100.1 mg
  • Vláknina 2926.5 mg
  • Vitamín A 2926.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přisypeme rýži a necháme restovat asi minutu. Podlijeme vývarem, zakryjeme a necháme dusit 20 minut.

  • 2

    Na jiné pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme kousky štiky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme.

  • 3

    Maso vmícháme do rýže a podáváme s kari omáčkou.

Komentáře k receptu