Šafránové kulfi

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Pistácie
  • 225 ml Mléko zahuštěné neslazené
  • 225 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 61.6 mg
  • Vláknina 1236.4 mg
  • Vitamín A 1236.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty.

  • 2

    V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem.

  • 3

    Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit.

  • 4

    Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc.

  • 5

    Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu