Sardinky na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Sardinka obecná
  • 20 g Máslo bylinkové
  • 5 g Koření grilovací
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 53.1 mg
  • Vláknina 2420 mg
  • Vitamín A 2420 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky ugrilujeme na grilovací pánvi, budeme-li grilovat na ohni, použijeme grilovací misku. Sardinky vyrovnáme v jedné vrstvě, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme grilovacím kořením a ugrilujeme po obou stranách.

  • 2

    Sardinky upravíme na dezertní talířek a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem namazaným bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu