Rajčata plněná těstovinami a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Těstoviny konzumní
  • 45 g Rukola
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 418.3 mg
  • Vláknina 2478.5 mg
  • Vitamín A 2478.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme rajčata, vyjmeme z nich dužinu. V osolené vodě uvaříme těstoviny.

  • 2

    Smícháme nakrájenou rukolu se 2 lžícemi olivového oleje. Zbytek oleje rozpálíme na pánvi a orestujeme nasekaný česnek, filety ančoviček a červenou papriku. Přidáme rukolu a trochu oleje. Vzniklou směsí přelijeme těstoviny a vmícháme do nich balzamikový ocet.

  • 3

    Těstovinovou směsí naplníme rajčata a servírujeme po vychlazení na pokojovou teplotu.

Komentáře k receptu