Lososové kapsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Cibule
  • 400 g Losos - filety
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Citronová kůra
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 280 g Listové těsto
  • 1 g Sůl
  • 1 g Sůl
  • 250 ml Vývar rybí
  • 10 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 182.2 mg
  • Draslík 268.1 mg
  • Vláknina 1746 mg
  • Vitamín A 1746 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcovaného a osoleného lososa podusíme na másle 30 minut. Necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím vyšleháme 25 g másla s citronovou kůrou do pěny, přidáme 1 menší cibuli pokrájenou na jemné kostičky. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme do 12 stejně velkých čtverců. Ze dvou čtverců slepíme kapsu, do které vložíme jeden kousek lososa a zalijeme citronovým máslem. Nakonec celou kapsu uzavřeme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevytvoříme 6 kapes.

  • 4

    Všech 6 zabalených lososů přendáme na plech, pomažeme máslem a vložíme do předem vyhřáté touby. Pečeme na 190 stupňů Celsia 10 minut.

  • 5

    Nyní v hrnci přivedeme k varu rybí vývar. Vedle v misce vyšleháme žloutky. Do těch pomalu vmícháme horký vývar. Celou směs vrátíme do hrnce a přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání prohřejeme, ale nevaříme. Prohříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec přilijeme mléko a vše promícháme.

  • 6

    Kapsy z lososa rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou. Dozdobíme dle vlastní fantazie.

Komentáře k receptu