Špagety s chobotničkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Špagety, Makarony
  • 50 g Olivy černé
  • 450 g Chobotnice
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 60 ml Víno bílé
  • 60 ml Vývar rybí
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 977 mg
  • Vláknina 11512.5 mg
  • Vitamín A 11512.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve chobotnici očistíme a nakrájíme na kroužky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužek česneku prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Kousky chobotnice povaříme pět až deset minut v hrnci. Pak je necháme okapat, namočíme do studené vody a znovu necháme okapat.

  • 3

    Podle návodu uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme na oleji cibuli a česnek. Za tři až čtyři minuty, po zesklovatění, přidáme rajčata, olivy, vývar a víno. Po pěti minutách ve varu přidáváme koriandr, mátu, chobotnici a koření. Za dvě minuty můžeme podávat se špagetami.

Komentáře k receptu