Polévka Germini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Šťovík
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1007 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 403.5 mg
  • Draslík 223.4 mg
  • Vláknina 2959.8 mg
  • Vitamín A 2959.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťovíkové listy přebereme, povadlé vyhodíme, zbylé posekáme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme listy šťovíku. Jenom lehce promícháme a ihned zalijeme horkým vývarem, povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně. Ochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky a metlou dobře rozšleháme. Pomalu vlijeme do polévky a promícháme. Polévka může být horká, ale nesmí se vařit. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.

  • 3

    Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.

Komentáře k receptu