Buřty se sýrem na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Olej stolní
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 kg Špekáčky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 13.1 mg
  • Draslík 92.6 mg
  • Vláknina 1542 mg
  • Vitamín A 1542 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve všechny buřty oloupeme a nařízneme v půli.

  • 2

    Sýr obalíme v pálivé paprice.

  • 3

    Do nářezu v buřtu vtlačíme připravený sýr a plátek cibule.

  • 4

    Jednotlivé buřty zamotáme do slaniny, aby se slanina nerozbalila, pomůžeme si párátkem.

  • 5

    Před samotným grilováním potřeme buřty olejem a trochu okořeníme sladkou, pálivou paprikou a pepřem.

  • 6

    Grilujeme 4 minuty.

  • 7

    Buřty nezapomínáme otáčet.

Komentáře k receptu