Bílá polévka s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 2 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 370.3 mg
  • Draslík 1163 mg
  • Vláknina 8080 mg
  • Vitamín A 8080 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.

  • 2

    Do připravené jíšky vlijeme mléko, smícháme s nadrobno nakrájenými bramborami a hříbky. Směs vaříme 15 minut doměkka.

  • 3

    Do skoro hotové polévky klepneme vejce a přidáme kopr, pepř a sůl.

  • 4

    Krátce povaříme a můžeme podávat.

  • 5

    Do každého talířku polévky vlijeme lžičku octa.

Komentáře k receptu