Moje nejlepší rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 350 g Rýže loupaná
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Jablka
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Hřebíček
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 1262.4 mg
  • Vláknina 18337.1 mg
  • Vitamín A 18337.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1190.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme dohněda. Zmírníme oheň na minimum, přidáme cibuli nakrájenou najemno, žampiony nakrájené na plátky, celer nakrájený na drobné kostičky a jablko rovněž nakrájené na kousky. Opékáme za občasného míchání, až jsou žampiony měkké. Přidáme rozinky, promícháme a odstavíme.

  • 2

    Slepičí vývar nalijeme do hrnce, uvedeme do varu, osolíme a okořeníme skořicí, mletým hřebíčkem a pepřem.

  • 3

    Syrovou propranou rýži dáme na dno zapékací misky, na rýži navrstvíme směs masa a zeleniny a vše opatrně zalijeme horkým vývarem. Povrch posypeme oříšky a dáme nepřikryté péci do předehřáté trouby asi na 30 minut, až se tekutina úplně vsákne. Vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut dojít.

  • 4

    Povrch ozdobíme dílky pomeranče a podáváme.

Komentáře k receptu