Jahodová polévka s vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Kompot jahodový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 105.8 mg
  • Vláknina 3413 mg
  • Vitamín A 3413 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahodový kompot i s nálevem, bílé víno a cukr ohřejeme na 70 stupňů Celsia a vychladíme.

  • 2

    Do směsi přidáme citronovou šťávu, polévku rozdělíme do misek a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu