Penne ala Puttanesca
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 11 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 481.6 mg
- Vláknina 5111.5 mg
- Vitamín A 5111.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a část vody necháme stranou.
-
2
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme oloupaný, nasekaný česnek a nasekané ančovičky. Přidáme černé olivy, kapary a očištěné, nakrájené feferonky. Vše ještě chvíli restujeme.
-
3
Potom přilijeme víno a přidáme omytá, rozpůlená cherry rajčata. Podusíme asi 5 minut.
-
4
Nakonec vmícháme uvařené těstoviny s trochou vody, ve které se vařily, vsypeme nasekanou petrželku a podusíme do odpaření tekutiny.