Indické brambory se špenátem
Suroviny
- 700 g Špenát listový čerstvý
- 450 g Brambory rané
- 150 ml Vývar zeleninový
- 50 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 9 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 1139.6 mg
- Vláknina 14118.2 mg
- Vitamín A 14118.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nové brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Špenát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Jogurt rozmícháme s vodou. Zázvor nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme.
-
2
Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Lehce orestujeme a okořeníme kmínem, strouhaným zázvorem a posekanou chilli papričkou. Restujeme asi 2 minuty.
-
3
Na pánvi necháme půl minuty orestovat mletý koriandr a kardamom, přidáme brambory, obalíme je v koření a podlijeme vývarem. Promícháme a na mírném ohni dusíme 25 minut.
-
4
Přihodíme natrhané čerstvé špenátové listy a 5 minut podusíme. Vmícháme bílý jogurt, necháme mírně vařit ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a podáváme.