Kořeněná slepičí polévka s nudličkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 6 g Petržel - nať
  • 100 g Nudle vaječné
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 195.5 mg
  • Draslík 404.7 mg
  • Vláknina 929.7 mg
  • Vitamín A 929.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omytou a očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme pod pokličkou do změknutí masa.

  • 2

    Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Vývar přecedíme, přidáme do něj pokrájené maso, pepř a špetku muškátového květu. Zavaříme nudličky a povaříme ještě asi 10 minut.

  • 4

    Do hotové polévky vmícháme rozšlehaný žloutek s citronovou šťávou a posekanou petrželku.

Komentáře k receptu