Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce
Suroviny
- 120 g Ořechy lískové
- 50 g Hrozinky
- 230 g Rajčata
- 50 g Oříšky piniové
- 600 g Mořský jazyk
- 150 ml Voda pitná
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 250 dkg Fazolové lusky zelené
- 0.5 kg Brambory vařené
- 0.2 hrnek Olej olivový
- 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1083 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 51 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 2918.4 mg
- Vláknina 54289 mg
- Vitamín A 54289 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.6 mg
- Vitamín E 9.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu olivového oleje, vložíme do něj 2 omyté, papírovými utěrkami osušené a moukou zaprášené rybí filety, smažíme 5-6 minut, pak je zabavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a stejným způsobem osmažíme zbývající dva filety.
-
2
Vezmeme si hlubokou pánev, rozehřejeme na ní 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, opékáme ji 7-8 minut, přidáme rozinky, lískové a piniové oříšky a směs ještě 1-2 minuty opékáme. Přidáme rajčata a ještě asi 5 minut podusíme. Pak přidáme ocet a vaříme zvolna 5 minut. Přidáme petrželku, vodu, sůl, pepř a dalších 5 minut zahříváme. Přidáme rybu a na mírném ohni ji 10 minut prohřejeme.
-
3
Když je pokrm hotový, servírujeme ho s vařenými bramborami a fazolkami, ozdobený koprem a plátky citronu.