Šašlik z okounů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 193.3 mg
- Vláknina 5894.8 mg
- Vitamín A 5894.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z očištěných okounů nakrájíme na kousky a polijeme marinádou připravenou smícháním oleje, octa, soli, pepře, utřeného česneku, 1 nasekané cibule a špetky cukru. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.
-
2
Maso osušíme a napichujeme střídavě s plátky oloupané cibule na špejle nebo na jehly.
-
3
Šašlik pečeme na plechu na oleji ve středně vyhřáté troubě. Během pečení poléváme marinádou a olejem.
-
4
Podáváme s dílky citronu. Vhodnou přílohou je rýže a čerstvá zelenina.