Gratinovaný květák se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 23.4 mg
- Draslík 756.8 mg
- Vláknina 10446.4 mg
- Vitamín A 10446.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka.
-
2
Měkký květák vyjmeme a po okapání urovnáme do zapékací mísy.
-
3
Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme zbylé máslo, rozehřejeme a nalijeme na květák. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.