Gratinovaný květák se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 756.8 mg
  • Vláknina 10446.4 mg
  • Vitamín A 10446.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Měkký květák vyjmeme a po okapání urovnáme do zapékací mísy.

  • 3

    Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme zbylé máslo, rozehřejeme a nalijeme na květák. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu