Mléčný krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 18 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 266.7 mg
- Draslík 79 mg
- Vláknina 1682.2 mg
- Vitamín A 1682.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 593.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky s polovinou cukru utřeme do pěny, přidáme pevný sníh ušlehaný se zbylým cukrem a přisypeme krupici a citronovou kůru. Vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané nákypové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
-
2
Upečený nákyp nakrájíme na dílky jako dort a zalijeme vroucím mlékem smíchaným s 20g másla a vanilkovým cukrem. Mléko necháme do nákypu vsáknout pod pokličkou.
-
3
Nákyp můžeme podávat teplý i studený.