Kapr po švýcarsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Kapr obecný
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 320.1 mg
  • Draslík 556.1 mg
  • Vláknina 695.8 mg
  • Vitamín A 695.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Potom maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a ve smetaně rozšlehané se žloutky a nastrouhaným sýrem. Porce ihned vkládáme do rozehřátého oleje a po obou stranách je opékáme dozlatova.

  • 3

    Opečené porce urovnáme do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě dopečeme.

Komentáře k receptu