Polévka drůbková bílá
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Kachní drůbky
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Květák
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 dl Mléko polotučné
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 64 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 67.4 mg
- Draslík 711.5 mg
- Vláknina 10988 mg
- Vitamín A 10988 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné drůbky překrojíme v kloubech a dáme je vařit do osolené vody i se zeleninou a cibulí. Uvařené drůbky vyndáme.
-
2
Z mouky a másla uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, řádně rozmícháme a necháme vařit 2O min.
-
3
Maso z kostí mezitím obereme a nakrájíme na tenké plátky. Pokrájené maso vložíme zpět do polévky, přidáme zvlášť uvařený na růžičky rozebraný květák.
-
4
Přilijeme rozkvedlaný žloutek v mléce, přisypeme špetku muškátového květu a nasekanou petrželovou nať.
-
5
Polévku odstavíme, aby se žloutek nezdrcnul.