Artyčoky s kořeněnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Artyčoky
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 145 g
  • Sodík 1630 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 4512 mg
  • Vláknina 121044 mg
  • Vitamín A 121044 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky omyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme střed. Znovu omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Mrkev a brambory oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a vše nahrubo nakrájíme.

  • 3

    V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme brambory a mrkev. Artyčoky urovnáme do kastrolu řezem nahoru, posypeme je tymiánem, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Přilijeme vývar, víno a citronovou šťávu. Uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut.

Komentáře k receptu