Dalmatská kaparová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Sardelové řezy
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1728 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 28.7 mg
  • Draslík 220.6 mg
  • Vláknina 1355 mg
  • Vitamín A 1355 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slané sardelové řezy bez kostí utřeme s olejem (můžeme použít i sardelovou pastu).

  • 2

    Přidáme nasekanou petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, nasekané kapary, citronovou šťávu a ocet. Vše promícháme a necháme přejít varem.

  • 3

    Omáčkou poléváme teplé vařené nebo pečené maso a necháme vychladnout. Podáváme studené.

Komentáře k receptu