Lehká houbová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 189.7 mg
  • Vláknina 2143.8 mg
  • Vitamín A 2143.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 166.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, papriku omyjeme rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vše nadrobno nasekáme.

  • 2

    Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme cibuli, česnek a papriku. Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, přidáme k zelenině. Dusíme ještě asi 3 minuty, až houby pustí vodu a spojí se se zeleninou.

  • 3

    Zeleninu zaprášíme moukou a promícháme s plátky žampiónů. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, až polévka mírně zhoustne.

  • 4

    Teplotu snížíme a přilijeme mléko, osolíme, opepříme a ještě jednou přivedeme k varu. Přidáme nasekanou petrželku, nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu