Jehněčí kotlety s feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 33 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 839 mg
- Vláknina 5652.4 mg
- Vitamín A 5652.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích několikrát nařízneme.
-
2
Oloupanou cibuli jemně nasekáme, česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Pod pokličkou je necháme asi 3 hodiny odležet.
-
3
Připravené kotlety grilujeme v troubě pod grilem asi 8 minut a během grilování je občas obrátíme. Zároveň s kotletami opékáme očištěné feferonky.
-
4
Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme na talíře spolu s kotletami a feferonkami. Pokrm posypeme lístky oregana.